Home Τεχνολογία - Λογισμικό Πώς Μπορεί να Λειτουργήσει η Τεχνολογία προς Όφελος των Ασθενών
Είναι ώρα για την τεχνολογία να δουλεύει για τους ασθενείς και να μην κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους.

Πώς Μπορεί να Λειτουργήσει η Τεχνολογία προς Όφελος των Ασθενών

Είναι ώρα για την τεχνολογία να δουλεύει για τους ασθενείς και να μην κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους.

Έως εδώ όλα καλά: η ιατρική φροντίδα θα μπορούσε να είναι εξαιρετική, το προσωπικό υποστήριξης φιλικό και ικανό, και οι γιατροί συνεργάσιμοι.

Αλλά είναι η τεχνολογία – ή η έλλειψή της – για την απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των ασθενών;

Πολλοί γιατροί ενδιαφέρονται για την τεχνολογία πληροφοριών για την υγεία (Health Information Technology), παρατηρούν και συμμετέχουν σε πολλές συζητήσεις για το HIT τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, όταν έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με την τεχνολογία, στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείτε στις υποσχέσεις και δυνατότητές της.

Γνωρίζουμε ότι ο κλάδος της υγείας είναι πολύπλοκος, αλλά υπάρχουν και άλλοι, όπως αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, με τις οποίες συναλλασσόμαστε καθημερινά από το διαδίκτυο.

Εάν μια αλυσίδα φαγητού μπορεί να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα προφίλ με το αγαπημένο μας έδεσμα και τρόπο πληρωμής, επιτρέποντάς μας να παραγγείλουμε και να παραλάβουμε, χωρίς να περιμένουμε στην ουρά, δεν θα έπρεπε το ιατρικό μας σύστημα να μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στις πιο βασικές πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουμε ατέλειωτες φόρμες, μετά από κάθε ιατρική επίσκεψη, ώστε να τηρείται ένα αρχείο για την υγεία των ασθενών;

Δεν θα πρέπει, όταν πρόκειται για την υγεία μας, να περιμένουμε ακρίβεια και αποτελεσματικότητα;

Ίσως είναι καιρός οι ασθενείς με καρκίνο, οι φροντιστές, οι οικογένειες τους και πολλοί άλλοι να απαιτήσουν μεγαλύτερη προσοχή στις προσωπικές τους ανάγκες, όταν πρόκειται για αλληλεπιδράσεις τους με τα συστήματα υγείας.

Μερικά από αυτά το κάνουν, ενώ άλλα όχι.

Όταν κάποιος έχει μια ασθένεια, όπου η θεραπεία της είναι τόσο πολύπλοκη (και δαπανηρή) όσο ο καρκίνος, το λιγότερο που πρέπει να περιμένει ο ασθενής είναι η αποτελεσματικότητα, εκεί που μετράει.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να δώσουμε προσοχή στη φροντίδα του εαυτού μας και των αγαπημένων μας και να μην ανησυχούμε αν κάποιος υπολογιστής καθιστά τη ζωή μας πιο περίπλοκη από ό, τι πρέπει να είναι.

Απλά, δεν θα έπρεπε, δεν συμφωνείτε;

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων