Home Διοίκηση Προσωπικού 6 Σημαντικά Βήματα για τη Διαδικασία Πρόσληψης Προσωπικού στο Ιατρείο
6 Σημαντικά Βήματα για τη Διαδικασία Πρόσληψης Προσωπικού Στο Ιατρείο.

6 Σημαντικά Βήματα για τη Διαδικασία Πρόσληψης Προσωπικού στο Ιατρείο

Επενδύοντας χρόνο και δίνοντας προσοχή στη διαδικασία της πρόσληψης, επιτυγχάνουμε όχι μόνο την επιλογή του κατάλληλου ατόμου για μία θέση, αλλά και τη μείωση των εξόδων που μπορεί να επιφέρει η απώλεια ενός μέλους από το προσωπικό αφού σε ένα πολυάσχολο ιατρείο, μια κενή θέση, μπορεί να είναι σημαντικό πρόβλημα ειδικά κατά τη διάρκεια ημερών που είναι γεμάτες και συχνά ταραχώδεις.

Η πρώτη ενέργεια πρέπει να είναι η πρόσληψη ενός ατόμου ώστε να μην υπάρχει έλλειψη αφού ακόμα και μια βραχυπρόθεσμη απώλεια από τον χώρο της υποδοχής του ιατρείου για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα οδηγώντας σε καθυστέρηση εξυπηρέτησης των ασθενών, αλλά και οικονομική επιβάρυνση.

Τα στοιχεία ποικίλλουν σημαντικά, γενικά όμως είναι παραδεκτό πως ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρωση μιας κενής θέσης στο προσωπικό, μπορεί να κοστίσει περισσότερο από έναν ετήσιο μισθό.

Η έλλειψη ενός ατόμου, έχει άμεσο αντίκτυπο και στη δουλειά, γεγονός που φαίνεται από τα εξής σημεία:

  • Απώλεια παραγωγικότητας και αυξημένες υπερωρίες των ατόμων που ήδη εργάζονται στο ιατρείο, όταν μία θέση είναι κενή.
  • Πολύτιμο χρόνο που καταναλώνεται για τη συνέντευξη των υποψηφίων.
  • Μειωμένη παραγωγικότητα και αυξημένες υπερωρίες αυτών που ήδη εργάζονται, κατά την περίοδο που το νέο άτομο που έχειπροσληφθεί, μαθαίνει τη δουλειά.

6 σημαντικά βήματα για βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης:

Βήμα 1: Καθορισμός απαιτήσεων

Η περιγραφή των απαιτήσεων στον συνεντευξιαζόμενο, είναι αρκετά σημαντική αφού συνήθως αρκετές από αυτές δεν περιλαμβάνονται σε οποιοδήποτε βιογραφικό και περιλαμβάνουν:

  • Προσωπικότητα αναλόγως με τη θέση και την εργασία.
  • Εργασιακή ηθική που στηρίζεται στην πρωτοβουλία και στη λεπτομέρεια.
  • Εμφάνιση και τρόπους που στηρίζεται στην κοινωνικότητα και στην ωριμότητα.

Βήμα 2: Περιγραφή του ιδανικού υποψηφίου

Είναι καλύτερο να αναφέρετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το πώς θα αντιδρούσε ο ιδανικός υποψήφιος σε κάποιες υποθετικές καταστάσεις.

Αναφερθείτε στη θέση και τις δυνατότητες που μπορούν να προσφερθούν από την πλευρά του υποψηφίου.

Η καλύτερη πηγή αυτών των πληροφοριών είναι και η αναφορά στο ήδη υπάρχον προσωπικό ή σε αυτό που υπήρχε αφού στόχος είναι να έχετε συγκεκριμένα κριτήρια και σαφείς απαιτήσεις ώστε να αξιολογείτε τους υποψηφίους.

Είναι απίθανο να βρείτε τον ιδανικό υποψήφιο, όμως μπορείτε να φτάσετε πολύ πιο κοντά αν ξέρετε τι θέλετε και τι περιμένετε.

Βήμα 3: Προσαρμογές

Μπορεί να ανακαλύψετε πως ο εξαιρετικός επαγγελματίας, ο προσηλωμένος, ώριμος άνθρωπος που θα θέλετε να προσλάβετε, δεν ενδιαφέρεται για τα καθήκοντα της θέσης αυτής και βρίσκει τα οικονομικά οφέλη ανεπαρκή συνεπώς η πρόσληψη ενός υπαλλήλου με μακροπρόθεσμη προοπτική, απαιτεί προσαρμογές στις απαιτήσεις σας και στη δουλειά.

Πιο ευέλικτο ωράριο, δυνατότητα μάθησης, εκπαιδευτικά οφέλη και ευχάριστος χώρος εργασίας, είναι όλα παραδείγματα πλεονεκτημάτων που έχουν πραγματική αξία για τους υποψηφίους χωρίς απαραίτητα να αυξάνουν το κόστος.

Βήμα 4: Περιορισμός υποψηφίων

Πριν εξετάσετε τις αιτήσεις των υποψηφίων, αναθέστε σε κάποιον να απαντήσει σε κάθε έναν ξεχωριστά, ζητώντας τους να κάνουν κάποια εργασία π.χ. τεστ ερωτήσεων με στόχο έναν πρώτο διαχωρισμό και αποκλεισμό.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πάρα πολλούς υποψηφίους που θέλετε να εξετάσετε σοβαρά, αναθέστε ακόμη μια εργασία αφού περίπου το 90% από αυτούς θα εγκαταλείψει στη πορεία.

Βήμα 5: Επαλήθευση επιλεγμένων στοιχείων του βιογραφικού

Εάν κάποιο στοιχείο που περιλαμβάνεται στο βιογραφικό είναι σημαντικό για εσάς, επαληθεύστε πως είναι αληθές, ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς του υποψηφίου.

Βήμα 6: Δώστε τη δυνατότητα στα νέα μέλη του προσωπικού να μπορούν σταματήσουν μετά από μια σύντομη δοκιμαστική περίοδο

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για έναν νεοπροσλαμβανόμενο να ανακαλύψει πως η αποδοχή της συγκεκριμένης δουλειάς ήταν λάθος συνεπώς όσο πιο γρήγορα το παραδεχτεί τόσο λιγότερα θα έχετε χάσει από την ενσωμάτωση ενός τέτοιου ατόμου.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τακτικής αυτής, είναι η δεύτερη επιλογή να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη και πρόθυμη.

Οι προσλήψεις είναι αναγκαίες συνεπώς η επένδυση χρόνου και προσοχής στη διαδικασία μειώνει σημαντικά το κόστος.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων