Home Το Επάγγελμα 3 Συμβουλές για μια Ουσιαστική Καριέρα στην Ιατρική
Δημιουργία της δικής σας καριέρας στην ιατρική με ανοιχτές πόρτες μάθησης, προσπάθειας για το καλύτερο και ανάπτυξης μέσω της εμπειρίας και του χρόνου

3 Συμβουλές για μια Ουσιαστική Καριέρα στην Ιατρική

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να δημιουργήσετε τη δική σας καριέρα αφού πάντα υπάρχουν ανοιχτές πόρτες μάθησης, προσπάθειας για το καλύτερο και ανάπτυξης μέσω της εμπειρίας και του χρόνου.

Η καθοδήγηση από τους γύρω σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά αφού μέσα από όλα αυτά που μπορεί να μάθετε και να γνωρίσετε, υπάρχουν 3 συμβουλές που ξεχωρίζουν:

  • Ακούστε
  • Ακολουθήστε το πάθος σας
  • Να είστε ηγέτης που υπηρετεί

Ακρόαση

Η ακρόαση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ειδικά όταν το προσεγγίζετε με την πρόθεση να κατανοήσετε τι συμβαίνει με τον ασθενή, μια κατάσταση ή έναν συνάδελφο αντί έχετε μια τυπική στάση αντιμετώπισης.

Εάν είστε γιατρός, ακούστε τι λένε οι νοσοκόμες σας, και σίγουρα θα σας μάθετε πολλά και εάν είστε επαγγελματίας υγείας, ακούστε τους ασθενείς σας ή τους φροντιστές τους αφού θα σας πουν ακριβώς τι συμβαίνει και, μερικές φορές, πώς να το αντιμετωπίσετε.

Κανείς δεν γνωρίζει τον ασθενή καλύτερα από τον εαυτό του ή τους φροντιστές του, επομένως είναι σημαντικό να ακούτε πραγματικά τι σας λένε.

Εάν είστε προϊστάμενος σε μια ιατρική δομή, ακούστε τους υπαλλήλους σας αφού, σε περιόδους αλλαγής ή σύγκρουσης, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κάποιον άλλο να νιώσει πως κάποιος τον ακούει πραγματικά.

Εάν συνεργάζεστε με προμηθευτές, αναλυτές ή άλλους εξωτερικούς συνεργάτες, ακούστε τους διότι μερικές από τις καλύτερες σχέσεις με πωλητές είναι εκείνες όπου αφιερώνεται χρόνος στη γνωριμία συνεπώς δουλέψτε για να βρείτε πώς να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και να αναζητήσετε τρόπους να κάνετε τη διαφορά.

Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, είναι να ασχολείται κανείς με ανθρώπους σε στιγμές της ζωής τους που μπορεί να είναι δυσάρεστες συνεπώς η ακρόαση μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει μιας αμφίδρομη εμπιστοσύνη αλλά και μια καίρια σχέση.

Ακολουθήστε το πάθος σας

Η καριέρα σας πρέπει να τροφοδοτείται από αυτό που αγαπάτε και να είναι καθοδηγούμενη από το λόγο που σας ώθησε να μπείτε αρχικά στον τομέα σας συνεπώς αν αυτό δε συμβαίνει,  αλλάξτε το και έπειτα, η επιτυχία θα ακολουθήσει.

Αν πιάσετε τον εαυτό σας να καθυστερεί και να θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, εξερευνήστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό μαθαίνοντας από πού προκύπτει αυτή η ανάγκη και πώς θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τις δεξιότητες, την εμπειρία και τις γνώσεις σας περαιτέρω.

Όλοι είμαστε μοναδικοί και με χαρίσματα και θέλουμε να πετύχουμε.

Να είστε ηγέτης που υπηρετεί

Το να έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας είναι σημαντικό αφού το να γνωρίζει κανείς πως κάτι μπορεί πάντα να γίνει με καλύτερο τρόπο και στη συνέχεια να εργάζεται προς αυτό με τη συνεισφορά άλλων βοηθάει στη συνεχόμενη βελτίωση των δεξιοτήτων, αλλά ταυτόχρονα ωφελεί και τους τρίτους.

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα ή μια πρόκληση, ο μόνος τρόπος για να το λύσετε πραγματικά είναι να μεταβείτε στη βασική πηγή και να κατανοήσετε πού, γιατί και πώς συμβαίνει όπως και το να συμμετέχουν και άλλα άτομα στην επίλυση προβλημάτων, δημιουργεί μια συλλογική νοοτροπία.

Η ηγεσία μέσω της υπηρεσίας εκπληρώνει μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη όλων των επαγγελματιών υγείας με στόχο να προσφέρουν και να κάνουν καλό στους άλλους.

Μια καριέρα για το μέλλον

Ανεξάρτητα από το ρόλο ή την προϋπηρεσία σας, είτε αλληλεπιδράτε με ασθενείς είτε δουλεύετε με τα συστήματα υποστήριξης που καθιστούν δυνατή τη σύγχρονη φροντίδα, αυτό που κάνετε είναι σημαντικό.

Η οικοδόμηση μιας καριέρας την οποία μελλοντικά, θα μπορείτε να κοιτάζετε πίσω και να νιώθετε περήφανοι και πλήρεις, είναι σημαντική και καθημερινές ευκαιρίες και πράξεις χτίζουν μια αξέχαστη ζωή.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων