Home Διοίκηση Σωστή Λήψη Ιατρικών Αποφάσεων
Λήψη Αποφάσεων

Σωστή Λήψη Ιατρικών Αποφάσεων

Κάθε άνθρωπος σε θέση ευθύνης χρειάζεται καθημερινά να σκεφτεί και να πάρει αποφάσεις για χιλιάδες πράγματα, άλλες φορές σημαντικά άλλες λιγότερο σημαντικά.

Παρακάτω μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν χρειάζεται να πάρετε μια σημαντική απόφαση σχετικά με το ιατρείο σας.

1. Συγκεντρώστε Όλες τις Απαραίτητες Πληροφορίες

Οι πληροφορία είναι δύναμη συνεπώς αναζητήστε στοιχεία π.χ. οικονομικά ή δημογραφικά που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς (δικηγόροι, οικονομικοί σύμβουλοι, λογιστές) που γνωρίζουν κάποια θέματα πολύ καλύτερα από εσάς και μπορούν να σας κατευθύνουν.

2. Καταγράψτε Όλες τις Επιλογές που Μπορείτε να Σκεφτείτε

Σκεφτείτε, μιλήστε, και το σημαντικότερο, ακούστε προσεκτικά, χρησιμοποιήστε πηγές ενημέρωσης, αναζητήστε λύσεις στο Διαδίκτυο, συζητήστε το πρόβλημα με άλλους ιατρούς, ακούστε τους άμεσους συνεργάτες σας αφού συχνά λύσεις έρχονται από εκεί που δεν το περιμένετε.

3. Βάλτε Προθεσμίες στον Εαυτό σας

Μην αφήσετε το πρόβλημα να απασχολεί τη σκέψη σας για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού οι αναβολές αποφάσεων και προθεσμιών, δεν εξυπηρετούν κανέναν και πολλές φορές είναι επιζήμιες και οι καθυστερήσεις έχουν πάντα επιπτώσεις και ο χρόνος δεν θα έχει οφέλη για εσάς.

4. Σκεφτείτε το Ρίσκο

Δεν υπάρχει απόφαση χωρίς ρίσκο αφού πάντα κάθε επιλογή αποκλείει αυτόματα μια άλλη και σπάνια καθεμιά να είναι εντελώς «ασφαλής».

Πριν αποφασίσετε, λοιπόν, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί το «κακό σενάριο», να προβληματιστεί πάνω στις συνέπειες του αν τα πράγματα πάνε στραβά.

5. Αξιολογείστε τις Δικές σας Επιλογές

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης, άλλα κριτήρια, άλλες αξίες συνεπώς για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο ίδιος του ευατός, ο χαρακτήρας του και οι αρχές του.

Πριν αποφασίσετε, λοιπόν, σκεφτείτε τις δικές σας προτεραιότητες.

6. Καταγράψτε τα Θετικά και τα Αρνητικά της Κάθε Επιλογής

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε καταγράψει σε μια λίστα τα θετικά και τα αρνητικά σημεία μιας επιλογής που έχουμε να σκεφτούμε συνεπώς εφαρμόστε το με μια κλίμακα από το 1 να είναι το πιο αρνητικό και το 10 το πιο θετικό.

7. Ορίστε ένα Χρονοδιάγραμμα Εργασιών

Σκεφτήκατε, καταγράψατε, ακούσατε, μιλήσατε, αποφασίσατε οπότε ήρθε η ώρα να βάλετε σε εφαρμογή τηις αποφάσεις σας.

Μια απόφαση για το ιατρείο σας μπορεί να επηρεάσει πολλές καταστάσεις, όπως το μέγεθος, τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό του ιατρείου, τους συνεργάτες, τη χρηματοδότηση, τους ασθενείς σας συνεπώς δε μπορείτε να πισωγυρίσετε.

Φροντίστε λοιπόν το χρονοδιάγραμμα που έχτε σχεδιάσει να αφήνει περιθώρια επανεξέτασης και αξιολόγησης αυτών των αποφάσεων.

Να θυμάστε ότι:

  • Δεν τα ξέρετε όλα γιατί κανείς δεν είναι παντογνώστης.
  • Πάντα πρέπει να παίρνετε ρίσκα αφού δεν υπάρχει ο τέλειος επιτυχημένος επαγγελματίας που δεν έχει ρισκάρει έστω μια φορά στη ζωή του.
  • Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για όλα συνεπώς αναζητήστε τις.
Medical Manage

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων