Η οικονομία της Ελλάδας έπειτα από μια δεκαετή κρίση, μπορεί να ανακτήσει σταδιακά τις τεράστιές της απώλειες.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τα έσοδα μειώθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν και τα χρέη των φορολογουμένων τριπλασιάστηκαν.
Η οικονομία θα πρέπει επίσης να κατορθώσει να αποπληρώσει ένα εξωτερικό χρέος που εκτοξεύτηκε στα 335 δις ευρώ και στο 183% του ΑΕΠ, αλλά και ένα εσωτερικό χρέος που ξεπερνά τα 225 δις ευρώ και το 125% του ΑΕΠ.
Για να επιτύχει αυτόν τον άθλο θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να υλοποιηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον σε βάθος χρόνου.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα μέσα στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να γνωρίζουν επιτέλους οι επιχειρηματίες μέσα σε ποιο οικονομικό περιβάλλον θα δραστηριοποιηθούν σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα γνωρίζοντας εκ των προτέρων τους κανόνες της αγοράς.
Να σταματήσουν να γίνονται αποδέκτες ανατροπών και εκπλήξεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναδρομικές και δυσάρεστες.
Η οικονομική σταθερότητα θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα μας να επιστρέψει σε μια «κανονικότητα».