Home Επικαιρότητα Παραμείνετε Δραστήριοι αν Θέλετε να Επιβραδύνετε την Εμφάνιση της Μετωποκροταφικής Άνοιας
Παραμείνετε δραστήριοι αν θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο της μετωποκροταφικής άνοιας, συμβουλεύει νέα έρευνα.

Παραμείνετε Δραστήριοι αν Θέλετε να Επιβραδύνετε την Εμφάνιση της Μετωποκροταφικής Άνοιας

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, αυτό που μπορεί να επιβραδύνει αποτελεσματικά την εμφάνιση και την εξέλιξη της μετωποκροταφικής άνοιας είναι ένας δραστήριος, τόσο σωματικά, όσο και νοητικά, τρόπος ζωής.

Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο δραστήριος τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει ακόμη και ασθενείς που έχουν γενετική προδιάθεση για τη συγκεκριμένη μορφή νευροεκφύλισης.

Η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 45 και 65 ετών και μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην προσωπικότητα του ασθενούς, στην ικανότητα λήψης αποφάσεων, στην ομιλία του και στις κινητικές ικανότητες του.

Πρόκειται, δε, για την πιο συχνή μορφή άνοιας πριν την τρίτη ηλικία και αφορά το 5% έως 15% των συνολικών περιστατικών άνοιας.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για θέματα Αλτσχάιμερ και άνοιας “Alzheimer’s and Dementia”.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Κέιτλιν Καζαλέτο, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μελέτησαν 105 άτομα με ήπια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας και τον τρόπο που η σωματική και η νοητική δραστηριότητα επηρεάζουν την εκδήλωση και εξέλιξη της νόσου.

«Πρόκειται για μια ολέθρια πάθηση χωρίς καλές ιατρικές θεραπείες, όμως τα ευρήματα μας δείχνουν ότι ακόμη και οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση για μετωποκροταφική άνοια μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να ζήσουν μια μακρά και παραγωγική ζωή» τόνισε η Dr Καζαλέτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μετωποκροταφική άνοια η ολοένα μεγαλύτερη νευροεκφύλιση του εγκεφάλου οδηγεί στο θάνατο σε διάστημα έως και δέκα ετών από τη διάγνωση, ενώ πρός το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποια αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων