Home Επικαιρότητα Η Εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ Κλείνει 25 Χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης
Η Εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ Κλείνει 25 Χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης

Η Εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ Κλείνει 25 Χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού της Κέντρου με απονομή αριστείων και διακρίσεων στους κορυφαίους ερευνητές που συνεργάστηκαν με το Κέντρο, συνεισφέροντας σε τοπικές, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές.

Η Εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ Κλείνει 25 Χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνουσες προσωπικότητες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Ενώσεων Ασθενών, του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κος Ολύμπιος Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece κα Agata Jakoncic, και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κος Αντώνιος Αυγερινός, πλήθος ιατρών και ερευνητών.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Ορέστης Καχρίλας, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επιστημονικής Ενημέρωσης της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, κος Διονύσιος Φιλιώτης, στο καλωσόρισμά του τόνισε πως «υπέρτατος στόχος είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς.

Στα 25 χρόνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Εταιρίας, επενδύθηκαν περισσότερα από 70 εκ. €, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, τα οποία ενίσχυσαν τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κος Κωνσταντίνος Τασούλας, στον χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στη σημασία του κοινού μετώπου Πολιτείας – Φαρμακευτικών Εταιρειών – Επιστημόνων και Ενώσεων Ασθενών για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Αξιοσημείωτη ήταν η φράση του Θουκυδίδη που ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για να υπογραμμίσει την σημασία του έργου της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ για την δημιουργία ασφαλών φαρμάκων μέσω της περιγραφής του λοιμού των Αθηνών «ουδέ εν κατέστη ίαμα».

Τόνισε επίσης τη διάρκεια της παρουσίας και του έργου της εταιρείας στο χρόνο, και την προοπτική που δημιουργείται από την προσπάθεια αυτή.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη σημασία του διακονήματος των ιατρών να προσφέρουν στους ασθενείς «ίαμα», ανακούφιση και θεραπεία, αλλά και το ρόλο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ στην καινοτομία και την έρευνα.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ. Γεράσιμος Σιάσος και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κος Κωστής Χατζηδάκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κος Ιωάννης Χονδρέλης υπογράμμισε τα επιτεύγματα των 25 χρόνων δημιουργικής συνεργασίας με περισσότερους από 2.500 Έλληνες επιστήμονες σε 1.300 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής 143 ερευνητικών προγραμμάτων για την διερεύνηση 36 ερευνητικών μορίων σε 11 θεραπευτικές κατηγορίες και την συμμετοχή πάνω από 16.000 ασθενών.

Επιπροσθέτως, περισσότερες από 190 δημοσιεύσεις & ανακοινώσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά έχουν προκύψει από αυτή την συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με τις ομιλίες τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κος Ιωάννης, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος κα Αικατερίνη Κουτσογιάννη, η Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου – Δημοπούλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κος Δημήτριος Φιλίππου, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κος Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς Υπουργείου Υγείας, με στόχο την αξιοποίηση των τεράστιων προοπτικών της Βιοϊατρικής Έρευνας στην χώρα μας.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, ο κος Κωνσταντίνος Ντζαμάρας, Clinical Operations Manager, ανέδειξε την σημασία της Αριστείας στην Κλινική Έρευνα και ακολούθησε η απονομή, Αριστείων Κλινικής Έρευνας σε 8 ερευνητικές ομάδες για τη συνεισφορά τους στα Κλινικά Ερευνητικά Προγράμματα της Εταιρείας:

  • Τομέας της Ογκολογίας και Ερευνητική Ομάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», με Διευθυντή τον Καθηγητή Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο και Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φλώρα Ζαγουρή.
  • Ερευνητική Ομάδα του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού της EUROMEDICA Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Δρ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και συνυπεύθυνη την Δρ. Μαρία Σώμαλη.
  • Ογκολογικό Τμήμα της EUROMEDICA Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης με επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπαζήση.
  • Ερευνητική Ομάδα της Παθολογικής -Ο γκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Δημήτριο Μαυρουδή.
  • Ερευνητική Ομάδα της Παθολογικής Κλινικής της Κλινικής «ΘΕΡΜΗ» Θεσσαλονίκης με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Εμμανουήλ Πάγκαλο.
  • Ερευνητική Ομάδα του Διαβητολογικού Τμήματος του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών) με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Ιωάννη Ντούπη.
  • Ερευνητική Ομάδα του Ογκολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με Επιστημονικά Υπεύθυνους τους κ.κ. ομ. Καθηγητή Χαράλαμπο Καλόφωνο (Απρίλιος 1991 – Σεπτέμβριος 2020) και Αν. Καθηγητή Άγγελο Κούτρα (Σεπτέμβριος 2020 – σήμερα).
  • Τμήμα Κλινικών Μελετών της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Εργαστηρίου, Ε.Κ.Π.Α., Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Συρίγο.

Στην συνέχεια, ο κος Χρήστος Τσαρούχης, Clinical Operations Manager, περιέγραψε το χτες, το σήμερα, αλλά και το αύριο της Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως αυτό διαμορφώνεται, με βάση τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο χώρο.

Για την εξέχουσα προσφορά τους στην Κλινική Έρευνα, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Καθηγητές κ.κ. Γεώργιο Κρεατσά, Βασίλειο Γεωργούλια και Δημήτριο Χατζηχρήστου, στη Δρ. Μαριάννα Μπενρουμπή, και στο Δρ. Κωνσταντίνο Φαινέκο.

Κλείνοντας την εκδήλωση και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, κος Σπύρος Φιλιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, υπογράμμισε την προσήλωση της εταιρίας στον άνθρωπο και, ως εκ τούτου, στην Κλινική Έρευνα:

«Μέσα από αυτή την φιλοσοφία, προβάλλεται η Ελλάδα στο εξωτερικό», τόνισε και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν από κοινού προς τον στόχο αυτό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων