1. Παγκόσμια Καινοτομία: H Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη συνεχίζουν να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε καινοτόμες εφαρμογές (41% και 31% αντίστοιχα) αλλά ακολουθούν με μικρή απόσταση και η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική.
2. Εργατικό Δυναμικό και Πληθυσμός που Γερνά: Στο διάστημα από το 1993 μέχρι και το 2010 το ποσοστό των εργαζόμενων άνω των 50 ετών αυξήθηκαν από το 20% στο 33%. , ενώ από 38000 εργοδότες, σε 42 χώρες, το 35% ανέφεραν προβλήματα στην κάλυψη θέσεων εργασίας.
3. Φορολογία και Νομοθεσία: Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Και ενώ πολλοί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο λειτουργεί ανασταλτικά για τις καινοτομίες, άλλοι ισχυρίζονται ότι απλώς λειτουργεί αποτρεπτικά στις εταιρείες στο να επενδύσουν στις ΗΠΑ.
4. Εκπαίδευση: Το υψηλότερο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού (25-64 ετών) με πτυχίο πανεπιστημίου συνεχίζει να ανήκει στις ΗΠΑ, αλλά δεν ισχύει πλέον κάτι τέτοιο για τις μικρότερες ηλικίες, όπου στις ηλικίες 25-34 ετών το υψηλότερο ποσοστό ανήκει στην Κορέα με 38%.
5. Χρηματοδότηση για R& D: Αυτή τη στιγμή 10 χώρες κατέχουν το 80% της παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης, αλλά μέχρι το 2020 η Κίνα ίσως ξεπεράσει τις ΗΠΑ.
6. Μείωση των Φραγμών για τους Επιχειρηματίες. Τα εμπόδια για να δημιουργηθεί μια επιχείρηση έχουν μειωθεί στις περισσότερες χώρες και ειδικά στις πιο ανεπτυγμένες πόλεις.
7. Διαφορές στην Παραγωγικότητα: Από το 2003 έως και το 2012 υπήρξε μια αύξηση της τάξεως του 5% στην παραγωγικότητα στις υπό ανάπτυξη χώρες, σε σχέση με το 1% στις ανεπτυγμένες χώρες.
Πηγή: Forbes