Home Επικαιρότητα Νέες Προοπτικές στην Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα νέο εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει τις επίμονες λοιμώξεις από τον ιό HPV θα τεθεί υπό κλινική μελέτη.

Νέες Προοπτικές στην Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από τον ιό HPV είναι πολύ συχνές και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίζονται από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ωστόσο, ένα 10% των λοιμώξεων επιμένει και όπως είναι γνωστό, τέτοιου τύπου λοιμώξεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου- μεταξύ άλλων και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τώρα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα νέο εμβόλιο, το οποίο θα αντιμετωπίζει τις επίμονες λοιμώξεις, πρόκειται να τεθεί υπό κλινική μελέτη.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν πως το νέο αυτό εμβόλιο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις από τον ιό HPV, οι οποίες επιμένουν, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το υπάρχον εμβόλιο μπορεί να προστατεύει όσα κορίτσια δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, ωστόσο δεν προστατεύει απέναντι σε όλους τους τύπους του HPV, ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και τις υπάρχουσες λοιμώξεις.

Η νέα μελέτη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, θα είναι μία διεθνής προσπάθεια στην οποία θα συμμετέχουν 15 νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο.

Η ερευνητική ομάδα θέλει να συγκεντρώσει 105 γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 55 ετών, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με επίμονες λοιμώξεις από τον ιό HPV.

Οι 73 από αυτές θα λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ οι υπόλοιπες θα λάβουν εικονικό φάρμακο.

Στη συνέχεια, δε, θα εξετάζονται για τον ιό για μία περίοδο 12 μηνών.

Το υπάρχον εμβόλιο λειτουργεί κάνοντας το σώμα να παράγει αντισώματα, τα οποία προσκολλώνται στον HPV και αποτρέπουν τη μόλυνση.

Ωστόσο, αν έχει υπάρξει ήδη μόλυνση, ο ιός κρύβεται στα κύτταρα και τα αντισώματα δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτόν.

Το νέο εμβόλιο χρησιμοποιεί έναν αβλαβή ιό στον οποίο εκθέτει τις πρωτεΐνες που παράγονται από τον HPV, βοηθώντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα να ανιχνεύσει τον κρυμμένο ιό, ενώ παράλληλα ενισχύει τις προσπάθειες του οργανισμού να απαλλαγεί από τη λοίμωξη.

Εάν η κλινική μελέτη αποδειχθεί επιτυχής, είναι εμφανές πως θα αλλάξουν όλα στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων