Home Το Επάγγελμα 5 Τρόποι Καταπολέμησης της Ιατρικής Εξάντλησης
5 Τρόποι να Καταπολεμήσετε την Εξάντληση ως Γιατροί.

5 Τρόποι Καταπολέμησης της Ιατρικής Εξάντλησης

Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πώς πρέπει να διαχειριστείτε την εξάντληση ως γιατροί και αυτή περιλαμβάνει διαμάχες σχετικά με την πραγματική επίπτωσή της, γιατί διαφέρει μεταξύ των ειδικοτήτων και του περιβάλλοντος εργασίας, για το ποιος είναι υπεύθυνος και τι μπορεί να γίνει για την καταπολέμησή της.

Η ταλαιπωρία που δημιουργείται από την εξάντληση του γιατρού, μπορεί να οδηγήσει ταλαντούχους και αφοσιωμένους γιατρούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την κλινική ιατρική για άλλη καριέρα στον τομέα της υγείας.

Για άλλους γιατρούς που εξακολουθούν να είναι παθιασμένοι με την κλινική ιατρική, η ύπαρξη δεξιοτήτων και στρατηγικών για να αποφύγουν την εξάντληση, τους επιτρέπει να ανακτήσουν τη δύναμή τους.

Αακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους οι γιατροί μπορούν να ανακτήσουν τη δύναμή τους και να διοχετεύσουν θετικά την ενέργειά τους για να αποφύγουν την εξάντληση.

1. Εκτιμήστε τα χαρίσματα και τα ταλέντα σας.

Ένα συνηθισμένο θέμα που προκύπτει όταν εργάζεστε με τους ασθενείς είναι να αισθάνεστε πως οι αμέτρητες ώρες και η αφοσίωση που δείχνετε σε εκείνους και στην ομάδα σας δεν εκτιμώνται, ούτε αναγνωρίζονται οδηγώντας έτσι σε άγχος και απογοήτευση.

Είναι απολύτως φυσικό λοιπόν να θέλει κανείς να αισθάνεται ότι τον εκτιμούν και να ακούει κάποιον να του λέει «έκανες καλή δουλειά» μετά από μια δύσκολη βάρδια.

Ως ηγέτες, οι γιατροί συχνά αναλαμβάνουν να ενθαρρύνουν τους άλλους συνεργάτες τους, αλλά σπάνια οι άλλοι κάνουν το ίδιο γι΄αυτούς.

Το να μάθεις πώς να εκτιμάς τα χαρίσματα και τα ταλέντα σου είναι ζωτικό.

Δεν είναι αλαζονικό ή εγωιστικό όταν ένας γιατρός αξιοποιεί τα έμφυτα ταλέντα του και τα χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του.

2. Να είστε άνετοι όταν ζητάτε βοήθεια.

Εάν ως γιατροί θέλετε να δείτε πραγματική αλλαγή στο επάγγελμά σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα.

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι γιατροί είναι υπεράνθρωποι, ότι έχουν όλες τις απαντήσεις και δεν χρειάζονται βοήθεια συνεπώς η αναζήτηση βοήθειας θεωρείται ένδειξη αδυναμίας.

Ωστόσο, για να υπάρξει πρόοδος στο ιατρικό επάγγελμα, οι γιατροί πρέπει να είναι πρόθυμοι να απορρίψουν πεποιθήσεις που δεν εξυπηρετούν τους άνδρες και τις γυναίκες πίσω από τις ιατρικές στολές.

3. Να είστε ανοιχτοί στη λήψη υποστήριξης.

Ως γιατροί, έχετε εκπαιδευτεί να είστε σωτήρες για τους ασθενείς σας με το να διαγιγνώσκετε και διορθώνετε τα προβλήματα υγείας τους.

Ωστόσο, όπως λέει και η παροιμία: «οι γιατροί είναι οι χειρότεροι ασθενείς» αφου περιμένετε έως ότου η ζωή και η καριέρα σας βρεθούν σε κρίσιμη κατάσταση προτού αναζητήσετε βοήθεια και αντιστέκεστε στο να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να βελτιώσετε την κατάσταση και να έχετε καλύτερη εμπειρία με την ιατρική.

Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί στο να αναλάβετε δράση, προκειμένου να αναζωογονήσετε τη ζωή και την καριέρα σας προτού φτάσετε στο σημείο της εξάντλησης.

4. Ανανεώστε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας σχετικά με την ιατρική.

Πολλοί γιατροί ξεκινούν την ιατρική τους σταδιοδρομία αρκετά νέοι αφού είναι αισιόδοξοι και ενθουσιασμένοι με τους ασθενείς που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν και το αντίκτυπο που θέλουν να έχουν.

Στην πορεία, όμως, η κουλτούρα της ιατρικής, η απαίτηση για παρακολούθηση μεγάλου όγκου ασθενών και η μη ιατρική εργασία που απαιτείται μερικές φορές για τη δημιουργία εσόδων, αποσπά τους γιατρούς από τον αρχικό τους στόχο δημιουργώντας έτσι δυσαρέσκεια, η οποία συνοδεύει κάθε μέρα και κάθε εμπειρία.

Επομένως, είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσετε τις σκέψεις σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε κάθε μέρα ως μια νέα αρχή, προσκαλώντας νέες ευκαιρίες να αποκαλυφθούν, ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες.

5. Επανασυνδεθείτε με την ουσία του ποιοι είστε πραγματικά.

Πολύ μεγάλο μέρος της ταυτότητάς σας συνδέεται με το «MD» που υπάρχει μετά το όνομά σας το οποίο έρχεται με ορισμένες προσδοκίες στις οποίες προσπαθείτε να ανταποκριθείτε.

Πολλοί γιατροί νιώθουν χαμένοι χωρίς την άσπρη στολή και δεν αναγνωρίζουν πια ποιοί είναι συνεπώς το να επανασυνδεθούν ξανά με την πραγματική τους ταυτότητα, είναι ένα ταξίδι που αξίζει την επένδυση αφου η επιστροφή στην ουσία της ύπαρξής τους, είναι ότι επιτρέπεται περισσότερη ευκολία και ροή στη ζωή τους με απελευθέρωση από τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες της ιατρικής συνεπώς η σωστή αξιοποιήση δύναμης τους κάνει να δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους στη ζωή και την καριέρα τους.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων