Home Διοίκηση 5 Χρήσιμες Πληροφορίες για μια Γυναίκα Ιατρό
Γυναίκα Ιατρός

5 Χρήσιμες Πληροφορίες για μια Γυναίκα Ιατρό

Ως γυναίκα στην ιατρική, ενδεχομένως να μην αναγνωρίζετε ότι παρά τον κόπο σας είναι πιθανό να μην είστε πρώτη στη λίστα των ιατρών που θα πάρουν κάποια προαγωγή ή κάποια αύξηση.

Αν νοιώθετε ότι όλα στρέφονται εναντίον σας και αισθάνεστε αδικημένη λόγω φύλου, θα πρέπει να πάρετε τα ηνία στα χέρια σας και να αναλάβετε δράση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις επόμενες γενεές γυναικών ιατρών.

Ορισμένες από σας, στον τομέα της ιατρικής, μετά από καιρό αισθάνεστει πιο άνετα και κατορθώνετε να υψώσετε το ανάστημά σας ώστε να ηγήστε και να ακούγεστε, ενώ, σε άλλες περιπτώσεις, η εναντίωση, η άρνηση, η απαξίωση, η μη αναγνώριση, η άνιση συμπεριφορά, κ.λπ., επηρεάζει, όχι μόνο μια γυναίκα ιατρό, αλλά και τον οποιονδήποτε.

5 χρήσιμες συμβουλές ενθάρρυνσης:

1. Απόρριψη δεν σημαίνει απαραίτητα μόνιμο «όχι» αλλά όχι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σίγουρα εάν είχατε μπροστά σας όλα τα έγγραφα που σας απέρριψαν, θα σας επισκίαζαν ολοκληρωτικά.

Θα πρέπει λοιπόν πάντα να θυμάστε ότι η κάθε απόρριψη σας έχει διδάξει κάτι και πως το κάθε «όχι» σας κάνει πιο αποφασιστικές, πιο ανθεκτικές και πιο καινοτόμες.

Επομένως συνεχίστε τον αγώνα της διάκρισης βάζοντας στόχους κοιτώντας πάντα μπροστά, όχι μόνο δια μέσω της εύκολης οδού, αλλά παλεύοντας δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να διεκδικήσετε και να κατακτήσετε τα όσα επιθυμείτε.

2. Όταν είστε παθιασμένες με μια ιδέα και είστε αποφασισμένες να τα δώσετε όλα για όλα για την υλοποίησή της, χαρακτηρίζεστε ως υπερβολική.

Να είστε ο εαυτός σας και να μην αισθάνεστε ενοχές για όσες φορές αποφασίσατε να ακουστείτε προκειμένου να εκφράσετε τη γνώμη σας απλά μετανιώστε μόνο για όσα δεν είπατε.

Μπορεί να είστε η πιο ήσυχη γυναίκα στον εργασιακό σας χώρο και τη στιγμή που θα αποφασίσετε να μιλήσετε για να ακουστείτε και να εκφράσετε τη γνώμη σας, θα κριθείτε άσχημα οπότε να θυμάστε πάντα ότι η ειλικρίνεια και η έκφραση της γνώμης και των πεποιθήσεών σας, αποτελούν τα βήματα που οδηγούν στον σεβασμό απέναντι σας.

3. Στη διάρκεια της πορείας της καριέρας σας, θα αισθανθείτε κούραση και ίσως θελήσετε να εγκαταλείψετε.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να αναγνωριστείτε, να παραμείνετε ψύχραιμη για να μην στιγματιστείτε και να έχετε στο επαγγελματικό ιστορικό σας ελάχιστες ιατρικές αποτυχίες ενώ παράλληλα θα υπάρξουν πολλές στιγμές όπου θα κουραστείτε και θα θελήσετε να κάνετε πίσω ή ακόμα και να παραιτηθείτε.

Το να είστε κουρασμένη, δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού είνσι κάτι που λύνεται με υπομονή, με εξωτερικές δραστηριότητες, με χαλάρωση στο σπίτι, κ.λπ. αφού εκεί «γεμίζετε τις μπαταριές σας» και ακολούθως επανέρχεστε στο πεδίο της εργασιακής μάχης.

4. Βρείτε συμμάχους

Αφιερώστε χρόνο στην ανάπτυξη σχέσεων με τους συναδέλφους σας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενισχύουν το πνεύμα σας και σε μια δύσκολη στιγμή θα σας υποστηρίξουν και ενθαρύνοντάς σας να συνεχίσετε.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι η ανάγκη για ανθρώπους και φίλους γύρω σας δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης.

5. Μην αφήσετε άλλους να σας κάνουν ό,τι θέλουν.

Λόγω φύλου, θα υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι γύρω σας που θα σας λένε τι πρέπει να κάνετε και πώς να συμπεριφέρεστε δίνοντάς σας συμβουλές, εκ των οποίων κάποιες θα είναι καλές και άλλες θα είναι κακές συνεπώς σταθείτε στο ύψος σας και ακολουθήστε τα όνειρα και τους στόχους σας.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων