Home Επικοινωνία Ασθενή Παροχή των Απαραίτητων Οικονομικών Πληροφοριών στους Ασθενείς
Παροχή των Απαραίτητων Οικονομικών Πληροφοριών στους Ασθενείς

Παροχή των Απαραίτητων Οικονομικών Πληροφοριών στους Ασθενείς

Το κλειδί για τους ευτυχείς και υγιείς ασθενείς;

Ειλικρινής συζήτηση για τα οικονομικά των ιατρικών υπηρεσιών.

Οι γιατροί μπορεί να επικεντρώνονται στο πώς να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς τους και στην ποιότητα της φροντίδας που τους παρέχουν, αλλά συχνά παραβλέπουν έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες αλληλεπίδρασης μαζί τους, που επηρεάζει επίσης τα αποτελέσματα στη θεραπεία τους σε σημαντικό βαθμό: το οικονομικό κόστος από την πλευρά των ασθενών.

Οι ασθενείς βλέπουν την πληρωμή και τη χρέωση ως μέρος της συνολικής κλινικής εμπειρίας, παρόλο που οι γιατροί δεν το σκέπτονται έτσι.

Από την πλευρά τους, οι ασθενείς βλέπουν τελευταία μια αύξηση του κόστους των ιατρικών υπηρεσιών και μια ώθηση προς περισσότερο «καταναλωτισμό» στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα και οι προσδοκίες τους από τους γιατρούς να αλλάζουν.

Οι έρευνες ασθενών στην Αμερική δείχνουν ότι μόνο το 12% δήλωσε ότι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών που τους παρέχεται, ενώ το 67% δήλωσε ότι δεν έχουν συζητήσει ή δεν σκοπεύουν να συζητήσουν τον τελικό λογαριασμό τους με το νοσοκομείο ή τον γιατρό τους.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια και αναστολές στις χρηματοοικονομικές συζητήσεις: διαφορετικά επίπεδα παιδείας και υγείας, ασαφής και περίπλοκη πληροφόρηση, κοινωνικά εμπόδια…

Ωστόσο, παρά την πιθανή δυσφορία που προκαλεί μια τέτοιου είδους συζήτηση, είναι σημαντικό να συζητάτε με τους ασθενείς σας όλες τις οικονομικές πτυχές της περίθαλψης.

Δεν πρόκειται απλά για μία πληρωμή, αλλά για μία δέσμευση για τη φροντίδα τους.

Οι ασθενείς μπορεί να αναβάλλουν τη φροντίδα τους, λόγω υψηλού κόστους ή άλλων οικονομικών λόγων που οι γιατροί μπορεί να παρερμηνεύσουν, θεωρώντας πως δεν επιθυμούν να κάνουν τη θεραπεία.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να καταλάβουν ποια φροντίδα συνιστάται για εκείνους και πώς μπορούν να πληρώσουν για αυτή, αλλάζει τα πράγματα δραματικά.

Η υγειονομική περίθαλψη εμπλέκεται στο 70 τοις εκατό των αναστολών λόγω οικονομικής δυσκολίας και είναι αλήθεια ότι το οικονομικό άγχος μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πώς κάποιος αναρρώνει από μια ασθένεια.

Οι έρευνες στην Αμερική δείχνουν ότι η συμπεριφορά των ασθενών επηρεάζεται από τα χρήματα: 43% των ασθενών είπαν ότι άλλαξαν τη συμπεριφορά τους σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις ή τις διαδικασίες λόγω του κόστους, ενώ το 24% καθυστέρησε να εκτελέσει τις συνταγές ή δεν πήρε όλα τα φάρμακα.

Οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πάντα τι πληρώνουν, επομένως οι γιατροί πρέπει να τους βοηθήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Πρέπει να τους δώσουν εργαλεία για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν πού οφείλεται το κόστος και με ποιους τρόπους μπορούν να το αποπληρώσουν.

Παροχή των Απαραίτητων Οικονομικών Πληροφοριών στους Ασθενείς

Το κόστος μπορεί επίσης να ωθήσει τους ασθενείς να αλλάξουν γιατρό, συνήθως μετά από μια επίσκεψη που δημιούργησε έναν απροσδόκητα υψηλό λογαριασμό.

Από τους ασθενείς που ερωτήθηκαν, το 65% δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να αλλάξει γιατρό εάν λάμβανε υψηλό λογαριασμό περίθαλψης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να διευκολύνετε την οικονομική συνομιλία με τους ασθενείς πριν έρθει η ώρα να πληρώσουν.

Το θεμέλιο μιας επιτυχημένης ιατρικής προσέγγισης, είναι η προθυμία να μοιραστείτε τις ανησυχίες ενός άλλου ανθρώπου και αυτό περιλαμβάνει τις οικονομικές του ανησυχίες.

Στο ιατρείο σας, πρέπει να περιλαμβάνετε όλες τις επιλογές ψηφιακής πληρωμής και να παρέχετε ευελιξία στους ασθενείς σχετικά με τους τρόπους πληρωμής.

Υπάρχουν τρόποι πληρωμής που είναι βολικοί για αυτούς, αλλά όχι για εσάς.

Υπάρχουν τρόποι να κάνετε τα πράγματα πιο αποτελεσματικά και πιο βολικά για τα άτομα που εξυπηρετείτε;

Αν ναι, εφαρμόστε τους.

Η έλλειψη χρημάτων είναι επίσης ένα κοινωνικό ζήτημα.

Το κομμάτι της οικονομικής εκπαίδευσης μπορεί να μην φαίνεται σχετικό, αλλά καθώς εξετάζουμε περισσότερο τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες, είναι σημαντικό.

Ως επιστήμονες, είναι σημαντικό να αναλάβετε κάποια ευθύνη για να τους βοηθήσετε στη βασική επιστήμη της διαχείρισης των οικονομικών τους σχετικά με τη φροντίδα υγείας τους.

Τα οικονομικά πρέπει να θεωρούνται μέρος του κοινωνικού ιστορικού του ασθενούς.

Μέρος της ιατρικής είναι η επαγγελματική οικειότητα.

Στη σημερινή κοινωνία, είναι σημαντικό να κατανοείτε τις συνθήκες της ζωής των ασθενών σας.

Χωρίς να συζητήσει το κόστος περίθαλψης μαζί τους, ένας γιατρός δεν παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς του.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων