Home Εκπαίδευση Αντιγηραντική Ιατρική – Η Σωστή Προσέγγιση
Αντιγηραντική Ιατρική - Η Σωστή Προσσέγγιση

Αντιγηραντική Ιατρική – Η Σωστή Προσέγγιση

Η Αντιγηραντική ή Αναγεννητική Ιατρική είναι μια ιατρική ειδικότητα που αποσκοπεί στο να θεραπεύει ασθένειες και να προάγει την ευεξία, εστιάζοντας στις βιοχημικά μοναδικές πτυχές του κάθε ασθενή και στη συνέχεια ρυθμίζοντας τις επιμέρους προσωπικές διαφοροποιήσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η φυσιολογική και δομική ισορροπία του.

Η Ιατρική της Αντιγήρανσης είναι μία κλινική / ιατρική ειδικότητα με στόχο την έγκαιρη πρόγνωση, πρόληψη, θεραπεία και αναστολή των αρνητικών συνεπειών που σχετίζονται με το πέρασμα του χρόνου.

Έχει σαν στόχο να μεγαλώσουμε σωστά, χωρίς έντονα και εμφανή σημάδια γήρανσης, χρησιμοποιώντας ότι πιο εξελιγμένο ιατρικά στον διαγνωστικό και θεραπευτικό τομέα.

Η Ιατρική της Αντιγήρανσης ή Αναγεννητική Ιατρική, βελτιώνει τους ενδογενείς μηχανισμούς αναδόμησης και προσφέρει θεραπείες τελευταίας τεχνολογίας.

Τα ενήλικα βλαστοκύτταρα αποδεικνύονται το πιο «δυνατό» μας όπλο αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στην κατανόηση των θεμελιωδών φυσιολογικών διαδικασιών, των περιβαλλοντικών εισροών και της γενετικής προδιάθεσης, που επηρεάζουν την υγεία και την ασθένεια, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις εστιάζονται στην αντιμετώπιση της αιτίας του προβλήματος και όχι στη συγκάλυψη μόνο των συμπτωμάτων.

Η λέξη «αντιγήρανση» σχετίζεται με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών της βιοϊατρικής.

Πρόκειται για ένα μοντέλο ιατρικής φροντίδας υψηλής ποιότητας που απευθύνεται στη συγκεκριμένη βιοχημικότητα του ασθενή και δίνει έμφαση στις ατομικές του ανάγκες.

Η κλινική ειδικότητα της Αντιγηραντικής Ιατρικής χρησιμοποιεί διαγνωστικά πρωτόκολλα που υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία, για να καταλήξει σε μια αντικειμενική εκτίμηση και να προχωρήσει σε μια κατάλληλη και αποτελεσματική θεραπεία.

Στην πραγματικότητα, η απουσία της ασθένειας δεν σημαίνει ότι βιώνουμε την τέλεια υγεία.

Η βασική αρχή είναι ότι, όταν το σώμα μας δεν λειτουργεί άριστα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νεότητάς μας, οδηγούμαστε στη ΓΗΡΑΝΣΗ, δηλαδή στην απουσία της εύρυθμης λειτουργίας των κυττάρων, με βάση συγκεκριμένους μηχανισμούς και σκοπός πλέον είναι η αποκατάσταση της βέλτιστης λειτουργίας των συστημάτων, οργάνων, ιστών και κυττάρων του ανθρώπινου σώματος.

Οι εξελίξεις στους τομείς που σχετίζονται με την έρευνα στα βλαστοκύτταρα, τη θεραπευτική κλωνοποίηση, τη φαρμακογενομική και την νανοτεχνολογία, αξιοποιούνται σε εφαρμογές που διορθώνουν αυτούς τους μηχανισμούς και την κυτταρική φθορά και βελτιώνουν και επεκτείνουν τη διάρκεια της ζωής μας.

Προσεγγίσεις όπως, η εξατομικευμένη ιατρική, η προληπτική ιατρική με βιοχημικούς εξατομικευμένους ελέγχους σε εξειδικευμένα εργαστήρια, η διατροφογενομική (nutrigenomics), το wellbeing coaching, η θεραπεία ασθενειών σε κυτταρικό επίπεδο με φυσικά μέσα, καθώς και η ορμονικά έξυπνη Διατροφή, η γενετικά υποστηριζόμενη απώλεια κιλών, οι θεραπείες αποτοξίνωσης και η εναρμόνιση του μυαλού και του σώματος, όλα αρμονικά ταιριασμένα στα ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, στοχεύουν στην προώθηση της καλής υγείας και της ευεξίας.

Με τη βελτίωση της ορθής λειτουργίας των κυττάρων μας, αποκτάμε περισσότερη σωματική και ψυχική δύναμη, και όχι μόνο.

Σκοπός μας είναι να ζήσουμε περισσότερα χρόνια υγιείς με ευεξία και να δώσουμε χρόνια στη ζωήχρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια μας.

Αυτή είναι η πραγματική Αντιγηραντική Ιατρική ή αλλιώς βέλτιστη Ιατρική ή Ιατρική της ευεξίας και της καλής υγείας.

Η εξωτερική εμφάνιση από την άλλη και η ομορφιά μας, αντανακλά πρώτιστα την εσωτερική μας υγεία.

Αντανακλά την ορμονική ισορροπία, την επάρκεια στο κύτταρο των απαραίτητων ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και βιταμινών, τη σωστή επάρκεια του ανοσολογικού μας μηχανισμού.

Η επίδραση των ορμονών στη γήρανση

Οι ορμόνες παίζουν πολύ ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση αλλαγών στην εξωτερική μας εμφάνιση με το πέρασμα του χρόνου.

Κάθε μία ορμόνη στο ανθρώπινο σύστημα έχει τη δικιά της συμβολή στην αλλοίωση των εξωτερικών μας χαρακτηριστικών.

Έτσι λοιπόν τα θαμπά μαλλιά, το χλωμό δέρμα, το ξηρό δέρμα, η εμφάνιση μικρών ή μεγάλων ρυτίδων, αντανακλούν ορμονική ανισορροπία.

Αυτή η ανισορροπία δημιουργεί και ένα σωρό προβλήματα συστηματικά, δηλαδή προβλήματα εμμηνόπαυσης, ανδρόπαυσης, κόπωση, διαταραχή μνήμης, διαταραχή διάθεσης, διαταραχή ανοσοποιητικού.

H Ορμονική ισορροπία της γυναίκας είναι στην καλύτερη περίπτωση μια δυναμική ισορροπία, που μεταβάλλεται συνεχώς, από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, κατά το πέρασμα των χρόνων.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντική, η διόρθωση της ορμονικής ανισορροπίας.

Η ρύθμιση αυτή γίνεται με τον πιο φυσικό τρόπο, δηλαδή με βιομιμητικές ορμόνες.

Ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους ασθενείς μας σχετικά με τις επιλογές τους, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν την επιλογή που είναι η καλύτερη για αυτούς.

Πάνω από όλα, ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους ασθενείς μας σχετικά με τις επιλογές τους, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν την επιλογή που είναι η καλύτερη για αυτούς.

Όταν δίνουμε στο σώμα σας την υποστήριξη που χρειάζεται, το επαναφέρουμε αποτελεσματικά, επειδή έχει προγραμματιστεί γενετικά για την ισορροπία και την ευεξία.

Γι ‘αυτό και προτείνουμε, αρχίζοντας με την ευγενέστερη μορφή στήριξης, ό,τι είναι δυνατόν να κατευνάσει τη δυσφορία και τις ανεπιθύμητες μικροαλλαγές, καθώς προχωράμε σε ηλικία.

Η βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σήμερα, αυξάνει την επιθυμία μας να δείχνουμε όλο και πιο νέοι, γιατί η εξωτερική μας εμφάνιση, παίζει και αυτή σημαντικό ρόλο στην καλή ψυχολογική κατάσταση, άρα συναισθηματική ισορροπία, άρα και υγεία, καθώς και στην αντίληψη του εαυτού μας, στην αυτοπεποίθηση και στην κοινωνική αναγνώριση.

Στην εξωτερική καλή εμφάνιση, εξαίρετο ρόλο έχει και η καλή εμφάνιση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Το τριχωτό της κεφαλής, καθώς και τα μαλλιά μας υπόκεινται και αυτά στη διαδικασία της γήρανσης και μάλιστα από την ηλικία των 25 ετών, όπως και όλες οι κυτταρικές λειτουργίες.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντική η διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών μας, έχοντας πρώτιστα κυτταρική βέλτιστη υγεία και προλαμβάνοντας τους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση, από τη νεανική ηλικία, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τοπικών προϊόντων, και ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις της ιατρικής και φαρμακολογίας του κλάδου της αντιγηραντικής ιατρικής.

Για παράδειγμα η χρήση των μουκοπολυσακχαριδίων έχει αποδειχθεί επιστημονικά αντιγηραντική(με τη σωστή εννοιολογική προσέγγιση), καθώς «μιμούνται» τη σύσταση τις τρίχας, αναδεικνύουν και διατηρούν τη νεανικότητα, το πάχος και την καλή υγεία της τρίχας και του τριχωτού.

Να τονιστεί επίσης και η προληπτική δράση τους, καθώς μπορούν να επιβραδύνουν το ρυθμό απώλειας των μαλλιών και να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση του κύκλου ζωής της τρίχας, επεμβαίνοντας έτσι ουσιαστικά στο γενετικό μηχανισμό και στη βιοχημική ατομικότητα.

Ας μην περιμένουμε λοιπόν μέχρι να αρρωστήσουμε για να ενδιαφερθούμε για το πολυτιμότερο κεφάλαιο που είναι, η υγεία και η ευεξία μας, και ας ενδιαφερθούμε επιτέλους και για τη σωστή και ουσιαστική προσέγγιση της Αντιγηραντικής ιατρικής.

Για την ορθή εφαρμογή πλέον της Νέας Γνώσης και της Νέας Ιατρικής Πραγματικότητας του 21ου αιώνα!

Δρ. Νικολέτα Κοΐνη
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
www.PharmaManage.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων