Home Διαχείριση 3 Στρατηγικές Ανάπτυξης και Κέρδους
3 Στρατηγικές Ανάπτυξης και Κέρδους 2

3 Στρατηγικές Ανάπτυξης και Κέρδους

Υπάρχουν 3 έννοιες, οι οποίες αν συνδυαστούν με τον σωστό και κατάλληλο τρόπο μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική ευημερία στο ιατρείο σας και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ασθενών σας για πολλά χρόνια και είναι: ποικιλομορφία, ποσότητα και παρορμητικότητα.

Ποικιλομορφία

Ένας τρόπος να σκεφτείτε την ποικιλομορφία είναι εξετάζοντας την προέλευση των ασθενών σας.

Συνήθως, το 50% των νέων ασθενών προέρχεται από τον κύκλο σας, από συστάσεις ασθενών σας, και ένα μικρότερο ποσοστό από καταλόγους, από ενέργειες μάρκετινγκ, από ιατρικές και από άλλες δευτερεύουσες πηγές συστάσεων.

Αντιπαραθέστε αυτό με μια άλλη ιατρική πρακτική όπου οι περισσότεροι ασθενείς προέρχονται από συστάσεις λίγων φίλων π.χ. γενικών ιατρών.

Η τοποθεσία του ιατρείου σας είναι επίσης σημαντική αφού αν π.χ. εργάζεστε σε μια περιοχή όπου η οικονομία βρίσκεται σε πτώση, θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας και να μετριάσετε τα έξοδα του ιατρείου σας εξετάζοντας τουλάχιστον κάθε χρόνο τα κέρδη σας διαιρώντάς τα με τις ώρες που ξοδεύετε.

Το κέρδος/ώρα θα σας κατευθύνει στα επόμενα βήματά σας, ώστε να επεκταθείτε σε περισσότερο κερδοφόρες περιοχές.

Καθώς τα έσοδα θα μειώνονται και οι φόροι θα αυξάνονται στο μέλλον, φροντίστε να δημιουργήσετε πιθανές βοηθητικές υπηρεσίες για νέο εισόδημα.

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κερδοφόρο ιατρείο ή ιατρικό κέντρο με λιγότερες από 50 επισκέψεις το μήνα, ούτε να προσλάβετε προσωπικό τριτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς να έχετε μια καλή βάση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για να λειτουργήσει ως τροφοδότης.

Οι υπηρεσίες, οι ειδικοί, οι πληροφορίες και η κλινική τεχνολογία είναι βασικά απαραίτητα στοιχεία για να προσελκύσετε ασθενείς, αλλά κυρίως για να τους κερδίσετε και να τους κρατήσετε ως σταθερούς πελάτες.

Ποσότητα

Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι η αύξηση των κερδών που έχει ένας ιατρός προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική παραγωγικότητα της οποίας η αύξηση σημαίνει περισσότερα κέρδη.

Τα περισσότερα έξοδα σε ένα ιατρείο είναι σταθερά και σπάνια θα βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού συνεπώς είναι εύκολο να δείτε τι μπορεί να συμβεί αν αυξήσετε την οριακή παραγωγή σας, έστω και λίγο.

Παρορμητικότητα

Πολύ γιατροί δεν καταφέρνουν να φτάσουν τον στόχο τους και να επιτύχουν και προσπαθούν να βελτιωθούν αλλάζοντας ορισμένες τακτικές αλλά συνήθως δεν τις αξιοποιούν σωστά και υπολειτουργούν.

Είναι λίγοι οι γιατροί που διαθέτουν έντονη και διαρκή αναπτυξιακή δυναμική συνεπώς το μυστικό είναι να βρεθεί η πειθαρχία και να διατηρηθεί η «πίεση» για τη συνεχή βελτίωση.

Αν η πειθαρχία δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας, ζητήστε βοήθεια από σύμβουλους επιχειρήσεων για να αναπτύξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

Οι επιλογές σας γι’αυτό βρίσκονται γύρω σας αφού και οι ίδιοι οι οι συνεργάτες σας, εντός και εκτός ιατρείου, μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμένετε σε εγρήγορση και να σας υπενθυμίζουν ότι αξίζει τον κόπο και το χρόνο σας, τις ημέρες που απογοητεύεστε.

Όλοι οι ανωτέρω 3 παράγοντες μαζί μπορούν να σας παρέχουν ασφάλεια, πληρότητα εργασίας αλλά και διαχρονική ώθηση για να αντεπεξέλθετε στις σίγουρες αλλαγές που συνεχώς θα αντιμετωπίζετε.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων