Home Διοίκηση 10 Κανόνες για Ένα Επιτυχημένο Ιατρείο
10 Κανόνες για ένα Επιτυχημένο Ιατρείο

10 Κανόνες για Ένα Επιτυχημένο Ιατρείο

Η επιτυχία ορισμένων ιατρείων οφείλεται πολλές φορές στο γεγονός ότι βρίσκονται στις κατάλληλες περιοχές, πχ μπορεί να είναι το μόνο ιατρείο με τη συγκεκριμένη ειδικότητα στην περιοχή αλλά ηπάρχουν και πολλά που δεν είναι τόσο τυχερά γι’ζαυτό θα πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες από τους γιατρούς τους προκειμένου να έχουν επιτυχία σε ένα δύσκολο περιβάλλον και μια άκρως ανταγωνιστική αγορά.

1ος Κανόνας

Προσέξτε τις αποφάσεις σας.

Αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι η απόφασή σας είναι νόμιμη και σωστή από δεοντολογικής πλευράς, πρέπει να σκεφτείτε το αν είναι κερδοφόρα.

Συγκεντρώστε και καταγράψτε λοιπόν τα δεδομένα για να λάβετε την πιο σωστή απόφαση.

2ος Κανόνας

Μην παίρνετε αποφάσεις τελείως μόνοι σας αλλά ζητήστε τη γνώμη και τις συμβουλές ανθρώπων με γνώσεις και εμπειρία στα θέματα που σας απασχολούν, σχετικά με τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο ιατρείο σας.

3ος Κανόνας

Προσπαθείτε συνεχώς να αυξάνετε το κέρδος της επιχείρησης – ιατρείου σας, χωρίς να μειώνετε την ποιότητα, και να αυξάνετε την ποιότητα χωρίς να μειώνετε τα κέρδη.

4ος Κανόνας

Αφήστε «ανοιχτές» ορισμένες επιλογές.

Σκεφτείτε διπλά πριν σταματήσετε την παροχή ορισμένων υπηρεσιών για τους ασθενείς σας, πριν κλείσετε ένα ιατρείο ή απορρίψετε ένα βασικό μέλος του προσωπικού σας, λόγω κάποιων ελαφρών αντιπαραθέσεων σας μαζί του.

5ος Κανόνας

Γίνετε και κυρίως προσπαθήστε να παραμείνετε διαφοροποιημένοι.

Η απότομη μείωση των κερδών σας είναι τελευταία στη λίστα με τον κατάλογο από όλα τα μαθήματα που θα πάρετε λειτουργώντας τη δική σας επιχείρηση – ιατρείο.

6ος Κανόνας

Φροντίστε κάθε χρονιά να τελειώνει και να έχετε δημιουργήσει καλύτερες σχέσεις από αυτές που είχατε στην αρχή της χρονιάς ώντας ισορροπημένοι στην οικοδόμηση των σχέσεων σας, συμπεριλαμβανομένων ασθενών, πληρωτών, προσωπικού, τοπικών ιδρυμάτων, φαρμακοποιών, πωλητών, δανειστών και συναδέλφων γιατρών.

7ος Κανόνας

Να είστε πειθαρχημένοι αφού τα περισσότερα ιατρεία αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή οι γιατροί τους είναι απείθαρχοι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο επειδή ορίζουν κανόνες και πρότυπα απόδοσης για το προσωπικό τους, τα οποία όμως δεν τηρούν ή δεν ακολουθούν οι ίδιοι.

8ος Κανόνας

Όταν εξαντλήσετε όλες τις προοπτικές και ευκαιρίες για την εξέλιξη του ιατρείου σας εργαστείτε πιο έξυπνα αφού πιο επιτυχημένοι οικονομικά είναι όσοι έχουν εργαστεί σκληρότερα από τους υπόλοιπους.

9ος Κανόνας

Αδράξτε την ευκαιρία αφού πολλές φορές οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες – γιατροί είναι απερίσκεπτοι και καιροσκόποι.

Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες της ειδικότητας σας, τότε πρέπει να ψάξετε καλύτερα και το σημαντικότερο είναι να έχετε επαρκή προσωπικά και επιχειρηματικά κεφάλαια για να είστε σε θέση να δεχτείτε όλους τους λογικούς κινδύνους μιας νέας δραστηριότητας.

10ος Κανόνας

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας για μια νέα δραστηριότητα.

Χρησιμοποιώντας την τρέχουσα κατάστασή σας ως βάση, ανατρέξτε στην επίδραση της ένταξης ενός νέου γιατρού με άλλη ειδικότητα ή την προσθήκη μιας νέας υπηρεσίας για τους ασθενείς στο ιατρείο σας.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων