Home Διοίκηση Συμβουλές για ένα Επιτυχημένο Πλάνο Μεταβίβασης του Ιατρείου σας
Συμβουλές για ένα Επιτυχημένο Πλάνο Μεταβίβασης του Ιατρείου σας

Συμβουλές για ένα Επιτυχημένο Πλάνο Μεταβίβασης του Ιατρείου σας

Πολλοί γιατροί αποφεύγουν μια σημαντική επαγγελματική προτεραιότητα: ένα γενικό πλάνο επιτυχίας, το οποίο θα στηρίζει όλη την εξέλιξη της πορείας του ιατρείου.

Στην πραγματικότητα όταν έρθει η στιγμή να μεταβιβάσετε το ιατρείο σας και να οργανώσετε ένα επίσημο σχέδιο απαιτείται χρόνος και λεπτομερής σχεδιασμός.

Οι συνέπειες μιας αποτυχίας, ως αποτέλεσμα του ότι δεν προετοιμαστήκατε κατάλληλα, μπορεί να έχουν σημαντικές, οικονομικές συνέπειες και να σας οδηγήσουν σε κατάσταση αβεβαιότητας, ακόμη και σε διάλυση.

Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο σκέψης, θα ήταν καλό να εξοικειωθείτε με τους νομικούς και οικονομικούς προβληματισμούς που αφορούν το πλάνο επιτυχίας του ιατρείου σας, και με βασικές συμβουλές.

Σχεδιάστε το Πλάνο σας

Η δημιουργία ενός πλάνου, από τα πρώτα βήματα μέχρι και την τελευταία στιγμή, χρειάζεται κόπο και κυρίως τρόπο για να πετύχει.

Θεωρείται ότι οι μεταβιβάσεις των ιατρείων γίνονται με το 54% των γιατρών να είναι άνω των 50 ετών και το 31% να είναι άνω των 60 ετών, είναι προφανές ότι η προετοιμασία και η εξέλιξη του πλάνου είναι δύσκολο να πετύχει.

Η σωστή απάντηση σχετικά με το πότε να ξεκινήσετε να οργανώνετε ένα πλάνο του ιατρείου σας είναι “πάντα”.

Σχεδόν όλες οι επαγγελματικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του πλάνου, ακόμα και αν ετοιμάζεστε να βγείτε στη σύνταξη.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει “πολύ νωρίς”, αλλά σίγουρα όμως υπάρχει “πολύ αργά”.

Μείνετε Ρεαλιστικοί

Ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί σχετικά με την αξιολόγηση του επιχειρηματικού πλάνου του ιατρείου τους είναι οι τεράστιες οικονομικές προσδοκίες που έχουν.

Οι περισσότεροι έχετε ένα συγκεκριμένο ποσό κατά νου για την αξία του ιατρείου και στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις η πραγματική αξία είναι πολύ μικρότερη.

Αυτή η λανθασμένη εκτίμηση μπορεί να έχει τρομακτικά αποτελέσματα για τη λειτουργία του ιατρείου σας.

Ένας συνήθης λόγος γι’ αυτό είναι ότι πολλοί ιατροί δείχνουν συχνά υπερβολικό ζήλο χωρίς να έχουν γνώση της αντικειμενικής αξίας.

Είναι σημαντικό να ζητήσετε τις συμβουλές ενός αξιόπιστου ειδικού ο οποίος μπορεί να σας δώσει μια ρεαλιστική εικόνα της αξίας του ιατρείου σας.

Φροντίστε να οργανώσετε την αναχώρησή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εξετάστε την Εξέλιξη

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε την εξέλιξη και τη μεταβίβαση του ιατρείου σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αξία του.

Μια ξαφνική και απρόσωπη αναχώρηση μπορεί να είναι αποδιοργανωτική και εκνευριστική για τους ασθενείς, ειδικότερα στα μικρά ιατρεία.

Φροντίστε να οργανώσετε την αναχώρησή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ρυθμίστε τα Αρχεία

Ένα συχνά παραβλεπόμενο μέρος του σχεδιασμού της μεταβίβασης είναι η συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τα ιατρικά αρχεία.

Οι ιατροί έχουν δικαίωμα στη φύλαξη των ιατρικών αρχείων ενός ασθενούς και πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένους νόμους, ακόμη και όταν έρθει η ώρα να μεταβιβάσουν το ιατρείο τους.

Η μεταφορά των αρχείων του και η ενημέρωση των ασθενών σχετικά με τη μεταβίβαση θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου μεταβίβασης ή διαδοχής.

Αντώνης Σακάλογλου, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης,
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων