Home Διαχείριση Πώς να Αντιμετωπίσετε την Κατάσταση κατά τη Διάρκεια της Covid-19
Πώς να Αντιμετωπίσετε την Κατάσταση κατά τη Διάρκεια της Covid-19.

Πώς να Αντιμετωπίσετε την Κατάσταση κατά τη Διάρκεια της Covid-19

Αντιμέτωποι με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι ασθενείς σας, σας ζητούν βοήθεια για το άγχος, την κατάθλιψη και την αϋπνία που βιώνουν.

Οι άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία τους, τις οικογένειές τους, τη δουλειά τους και αν η κοινωνία θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην πορεία της.

Για να βοηθήσετε τους ασθενείς σας, αλλά και τον εαυτό σας, προσπαθήσατε να εξετάσετε τυχόν θετικά που μπορεί να υπάρχουν στην τρέχουσα κατάστασή σας και προσπαθήστε να θέσετε αυτήν την πρόκληση σε μία προοπτική.

Η προοπτική είναι ισχυρή και μπορεί να έχει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά αποτελέσματα στο ευ ζην μας.

Για παράδειγμα, εάν η προοπτική σας ήταν μια μαζική τραγωδία, με ανεπανόρθωτες απώλειες και ένα δυσοίωνο μέλλον για την ανθρωπότητα, σίγουρα θα σας κυρίευε σε μια θλιβερή διάθεση.

Από την άλλη πλευρά, το να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο σε κάθε κατάσταση και το να βρίσκουμε προσωπικά νοήματα σε αυτό, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση κάποιου, καθώς και την ενέργεια και τον ύπνο.

Έτσι, εργαζόμαστε σκληρά για να υιοθετήσουμε μια θετική στάση στα πράγματα.

Για παράδειγμα, δεδομένου ότι αυτή η πανδημία μας έχει πλήξει όλους, και εσάς ως ιατρός, που ίσως κλείσατε το ιατρείο σας για αρκετό διάστημα, ήταν κάτι που σας επέτρεψε όμως να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορούμε να δούμε αυτό το γεγονός ως ευκαιρία να ανταποκριθούμε σε μια πρόκληση, η οποία μας επιτρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά και να αποκτήσουμε νόημα στη ζωή μας.

Για παράδειγμα, μπορούμε να το δούμε ως μια ευκαιρία για πράξεις αλληλεγγύης, βοηθώντας τους άλλους, όπως μέσω χρηματικών δωρεών ή άλλων δράσεων.

Αυτή η περίοδος πρόκλησης μπορεί να κάνει καλύτερους τους ανθρώπους, εμπνέοντας φιλανθρωπία και γενναιοδωρία.

Το να προσφέρεις στους άλλους μας δίνει σε χαρά και ικανοποίηση.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν καλά στοιχεία που δείχνουν ότι αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες και προσπαθώντας να μετριαστεί ο αντίκτυπός τους, μας οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη ευτυχία από την αποφυγή τους.

Οι μικρές δράσεις μπορούν να έχουν μεγάλα αποτελέσματα για την κοινότητα γύρω σας και, στη συνέχεια, για τη δική σας ψυχική ευεξία.

Επίσης, όταν ενεργούμε με την προοπτική ότι μπορούμε να πετύχουμε κάποιο θετικό αντίκτυπο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημαίνει ότι έχουμε αναλάβει δράση.

Αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ελέγχου, η οποία είναι πραγματικά σημαντική, όταν διαφορετικά αισθάνεσθε απελπισμένοι.

Μια φιλανθρωπική πράξη μπορεί να είναι τόσο απλή, όπως το να καλέσετε κάποιον που ζει μόνος του, ή να προσφέρετε τρόφιμα σε έναν γείτονα που διατρέχει υψηλό κίνδυνο και προσπαθεί να μείνει στο σπίτι.

Οι μικρές δράσεις μπορούν να έχουν μεγάλα αποτελέσματα για την κοινότητα γύρω σας και, στη συνέχεια, για τη δική σας ψυχική ευεξία.

Μια προοπτική που μπορείτε να προσφέρετε ως γιατρός είναι αυτή της ελπίδας.

Η πολιομυελίτιδα και η ευλογιά κατέστρεφαν την ανθρωπότητα για αιώνες και τώρα έχουν ουσιαστικά εκριζωθεί με εμβόλια.

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι προφυλάσσονται από τη γρίπη και ενεργούν έξυπνα για να την αποτρέψουν, αλλά αυτό δεν υπαγορεύει αναγκαστικά δράσεις και ανθρώπινη αλληλεπίδραση, επειδή έχουμε ήδη προσαρμοστεί.

Η προοπτική μας πρέπει να είναι ότι θα προσαρμοστούμε και στην COVID-19.

Ο στόχος εδώ είναι να δείξουμε ότι έχουμε επιλογές για το πώς να βλέπουμε τα πράγματα αυτή τη φορά και ότι αυτές οι επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική και σωματική μας ευεξία.

Μπορείτε να υιοθετήσετε διαφορετικές προοπτικές και σχετικές ενέργειες που βελτιώνουν τη σκέψη και τη διάθεσή σας.

Δημιουργήστε μια λίστα με τα δικά σας θετικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από αυτό.

Ρωτήστε τον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον αντίκτυπο στους άλλους και ζητήστε από τους φίλους και την οικογένειά σας να κάνουν το ίδιο.

Σκεφτείτε τι έχετε πετύχει και να είστε ευγνώμονες.

Το να είμαστε ευγνώμονες για αυτό που έχουμε, αντί να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορεί να έχουμε χάσει, μπορεί να μας βοηθήσει όλους να το ξεπεράσουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα, κυρίως όταν αυτή η φονική επιδημία παρέλθει.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων