Home Τεχνολογία - Λογισμικό Κτίζοντας την Εικόνα σας στο Διαδίκτυο
person holding white tablet computer 3740184

Κτίζοντας την Εικόνα σας στο Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο Μέσα από τα Νούμερα

Ολοένα και περισσότερο, η χρήση του διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών του internet, προκειμένου να αναζητούν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες που θα δώσουν λύσεις σε οτιδήποτε μπορεί να τους απασχολεί.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι 2 στους 10 χρήστες, στρέφονται στο διαδίκτυο για την αναζήτηση πληροφοριών που έχουν σχέση με θέματα υγείας και διαφόρων ασθενειών.

Επίσης, μέσα από άλλη έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 1050 ανθρώπων για να καταγράψει την χρήση του διαδικτύου σε θέματα ιατρικά, έδειξε αποτελέσματα που χωρίζονται σε 2 ομάδες, αυτής των πολιτών και της ομάδας των ιατρών.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι το 69% των πολιτών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να ενημερωθούν για ιατρικά θέματα και το 43% χρησιμοποιεί το internet για την ανεύρεση κάποιου ιατρού.

Ενώ από την μεριά των ιατρών, ποσοστό 60% έδειξε ότι χρησιμοποιούν μέσα δικτύωσης, όπως blocks και forums, για να συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις σχετικά με τις ιατρικές εξελίξεις, επίσης, τα χρησιμοποιούν τόσο για την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και σαν μέσο προβολής ιατρικών και επιστημονικών άρθρων, με στόχο, την ενημέρωση των πολιτών, για θέματα σχετικά με την ειδικότητά τους.

Συνεχίζοντας με τα αποτελέσματα των ερευνών, αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα 2/3 των χρηστών αναζητούν πληροφορίες για ιατρικά θέματα, που έχουν σχέση με τα συμπτώματα μιας ασθένειας, ενώ 4 στους 10 μετά την επίσκεψή τους στο γιατρό, θέλουν να επιβεβαιώσουν την αγωγή της θεραπείας τους μέσα από εξειδικευμένα site.

Άρα, η συνεχώς αυξανόμενη αναζήτηση των χρηστών, για απαντήσεις πάνω σε θέματα υγείας, αλλά και η αυξημένη αναζήτηση για εξεύρεση κάποιου ιατρού, μας οδηγούν στο συμπέρασμα της αναγκαιότητας της παρουσίας των ιατρών στο διαδίκτυο, μέσα από τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, που θα αποτελεί την «εικόνα» τους στον χώρο του διαδικτύου.

Σχεδιάζοντας την Ιστοσελίδα σας

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση και κυρίως για site, που αφορούν στο ζήτημα της υγείας, γι’ αυτό και οι ιατροί θα πρέπει να απευθύνονται στους ειδικούς του χώρου για τη δημιουργία ιστοσελίδων όπου το περιεχόμενο θα δίνεται με απλότητα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το κατανοήσουν εύκολα και γρήγορα.

Επίσης, η ιστοσελίδα τους θα δημιουργείται με τέτοιο τρόπο ώστε η αισθητική, ο σχεδιασμός και η ευχρηστία, να κάνουν την περιήγηση του χρήστη ευχάριστη και ξεκούραστη.

Η ιστοσελίδα αποτελεί τη «βιτρίνα» του κάθε επαγγελματία και δίνει την πρώτη εικόνα για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Ο κάθε ιατρός, έχει 4 δευτερόλεπτα, για να κατανοήσει ο κάθε χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα του, την ειδικότητα του και τις κύριες υπηρεσίες που προσφέρει στους ασθενείς του και κατ’ επέκταση να επηρεάσει την απόφασή του για το αν θα μείνει μέσα στο site ή με ένα κλικ θα φύγει να πάει στο επόμενο.

Συνεχίζοντας λοιπόν, με τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη μία ιστοσελίδα, θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες όπως ορίζει η Google, για να είναι φιλική προς όλες τις μηχανές αναζήτησης και να έχει responsive σχεδιασμό, ώστε να προσαρμόζεται σε όλες τις συσκευές από όπου αναζητούν οι χρήστες δηλαδή smartphones, tablets, PC, Laptop, Smart TV κ.λπ.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποτελεί το πρώτο βήμα για έναν ιατρό, ώστε να προβάλλεται σωστά.

Το δεύτερο βήμα, εξίσου σημαντικό όμως, είναι, να είναι ορατός στις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές και τα κατάλληλα εργαλεία του ψηφιακού Marketing.

Η σωστή χρήση και ο συνδυασμός και των δύο, θα συντελέσουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας τους.

Ο τρόπος να κατακτήσουν υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η διαφήμιση στην Google, τα blog, και το e-mail Marketing, είναι κάποια από τα εργαλεία που μπορεί να τους φανούν χρήσιμα.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων